Individuele rondreis Botswana

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Botswana is het ongerepte Afrika, waar je grote populaties olifanten in hun natuurlijke habitat kunt observeren en ook de bekende watervallen de Victoria Falls kunt bezoeken. Dit is een individuele rondreis, wat betekent dat je beschikt over een privé gids, zonder aan te moeten sluiten bij een groep medereizigers. Je bent dus ook niet gebonden aan vaste afreisdata. Ideaal voor wie wil reizen in alle vrijheid.

Chobe: waar olifanten zich thuis voelen

Chobe National Park ligt in het noorden van Botswana. Bijna alle dieren die in Zuid Afrika leven komen er voor, met uitzondering van de neushoorn. Maar als er één dier is waar Chobe echt voor gekend is, dan is het wel de olifant. De olifantenpopulatie in Chobe is de grootste ter wereld. Maar je vindt er ook andere dieren, zoals buffels, impala’s, gnoes, zebra’s, giraffes en antilopes.
 
Chobe National Park ligt in het noorden van Botswana. Bijna alle dieren die in Zuid Afrika leven komen er voor, met uitzondering van de neushoorn. Maar als er één dier is waar Chobe echt voor gekend is, dan is het wel de olifant. De olifantenpopulatie in Chobe is de grootste ter wereld. Maar je vindt er ook andere dieren, zoals buffels, impala’s, gnoes, zebra’s, giraffes en antilopes.<br />
 

Victoria Falls: de breedste watervallen van Afrika

De Victoria Falls watervallen vind je in de Zambezi Rivier tussen Zambia en Zimbabwe. Het zouden de grootste watervallen ter wereld zijn en de breedste watervallen van Afrika. Vroeger werden ze door de plaatselijke bevolking Mo ku sa tunya musi genoemd, wat zoveel betekent als 'Daar waar er steeds rook opstijgt'. Je verblijft in een kleinschalige lodge zo dicht bij de Victoria Falls, dat je de verstuiving van de watervallen voelt tot in de tuinen van de lodge.
 
De Victoria Falls watervallen vind je in de Zambezi Rivier tussen Zambia en Zimbabwe. Het zouden de grootste watervallen ter wereld zijn en de breedste watervallen van Afrika. Vroeger werden ze door de plaatselijke bevolking <em>Mo ku sa tunya musi</em> genoemd, wat zoveel betekent als 'Daar waar er steeds rook opstijgt'. Je verblijft in een kleinschalige lodge zo dicht bij de Victoria Falls, dat je de verstuiving van de watervallen voelt tot in de tuinen van de lodge.<br />
 

We helpen je graag verder

De prijs voor deze reis is op aanvraag. De tarieven kunnen verschillen afhankelijk van de reisperiode, omdat vluchtprijzen erg kunnen schommelen. Vraag dus zeker een offerte op maat via het aanvraagformulier rechts op deze pagina om de exacte prijs voor jouw voorkeurperiode te ontvangen. Goed om weten: de goedkoopste periode om deze reis te maken is tijdens de eerste drie weken van december.
Bekijk ook zeker het reisschema hieronder om een voorproefje te krijgen van de indrukwekkende reis die je te wachten staat.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Heenvlucht

Vlucht naar Victoria Falls Airport.
 

Dag 2

Victoria Falls

Aankomst in Vic Falls Airport. Onthaal en transfer naar Ilala Lodge waar je 2 nachten verblijft in kamer en ontbijt. De kleinschalige lodge is zo dichtbij de Victoria Falls (Zimbabwe), dat je de verstuiving van de watervallen voelt tot in de tuinen van de lodge. Je kunt van hieruit een bezoek brengen aan het Nationaal Park van de Victoria Falls.
 

Dag 3

Vrije dag in de lodge

Vrije dag in de lodge. Hier kun je talrijke facultatieve excursies maken (niet inbegrepen in de prijs), zoals inschrijven voor een vluchtje over de watervallen, rafting en kayak op de Zambezi River, bungee springen van de brug over de watervallen, ritje op olifant, zwemmen in ‘Devils Pool’, de kleine natuurlijke poel, enz.
 

Dag 4

Chobe

Transfer naar Chobe. Hier verblijf je 3 nachten in Chobe Elephant Camp op basis van ‘fully all inclusive”, wat betekent dat niet alleen alle maaltijden en dranken inbegrepen zijn, maar ook 2 activiteiten per dag, georganiseerd door de lodge. Er worden safari’s georganiseerd, boottochten, begeleide wandelingen enz. De grote attractie in dit gebied zijn de olifanten die soms in groepen van meer dan honderd dieren naar de rivier komen om er te drinken. Ook zijn er veel leeuwen en watervogels.
 

Dag 5 tot 6

Chobe Elephant Camp

Vrij verblijf in Chobe Elephant Camp met fully all inclusive.
 

Dag 7

Moremi wildreservaat

Lokaal vluchtje naar de Khwai airstrip. Bij aankomst transfer naar Sango Safari Camp waar je 3 nachten logeert op basis van ‘fully all inclusive”. Omdat de Khwai River de grens vormt tussen de Moremi Game Reserve en de Khwai Concession, trekken de dieren vrij rond tussen beide reservaten. Vanuit de lodge heb je een prachtig uitzicht over de omgeving waar de dieren rondtrekken. Er worden safari’s georganiseerd in het Moremi en Khwai National Park (overdag en ’s nachts) en begeleide wandelingen.
 

Dag 8 tot 9

Vrij verblijf in het safarikamp

Vrij verblijf in het Sango Safari Camp op basis van Fully all inclusive.
 

Dag 10

Vlucht naar huis

Vlucht naar Maun om vanuit Maun verder te vliegen
naar Europa (via Johannesburg).
 
Horizon Select
Prijs & beschikbaarheid


  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • internationale en plaatselijke vluchten
  • verblijf
  • maaltijden
  • vermelde excursies
  • begeleiding door persoonlijke gids/chauffeur
  • niet vermelde uitgaven
  • verzekeringen
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.