Korte rondreis Canada zonder huurwagen

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

In het Noordoosten van Canada vind je Halifax, een belangrijke havenstad. Het is een ideale bestemming voor wie geschiedenis en natuur wil combineren op vakantie. Halifax is namelijk de stad waar de slachtoffers van de Titanic heen zijn gebracht en velen begraven zijn. Maar je kunt er ook natuurpracht bewonderen tijdens een uitgebreid bezoek aan het Cape Breton Highlands National Park. Voor deze korte rondreis heb je geen huurwagen nodig. De verplaatsing tussen Halifax en Baddeck is voorzien per autocar, evenals de rondritten ter plaatse. De enige verplaatsing die je zelf voorziet ter is van en naar de luchthaven. De vluchten heen en terug zijn ook niet inbegrepen in de prijs. Vraag ons hiervoor gerust een offerte.

Uitstappen inbegrepen in de prijs:

Deluxe Historische Halifax City Tour (3 uur)
Samen met een gids/chauffeur maak je een rondrit in een trolley (zoals in San Francisco) door één van de meest unieke en boeiende steden in het Noord-Amerika. Hij vertelt je over de oorlogsjaren, de heldendaden en de heldenmoed van de inwoners van Halifax in de tijd van de Halifax Explosion.

Bekijk de historische gebouwen, de Titanic Begraafplaats, het Spring Garden Road gebied, het provinciehuis, de Old Town Clock, de St. Paul´s kerk, het stadhuis, de Grand Parade, het Government House, de drukke haven, Point Pleasant Park, de woonwijken, de universiteiten en nog veel meer. De rondleiding omvat de Victoriaanse Halifax Public Gardens en het Halifax Citadel National Historic Park (inkom inbegrepen).

Hele dag tour (8 uur) naar het Cape Breton Highlands National Park
De Cabot Trail is wereldberoemd als een van de laatste toegankelijke ruige gebieden aan de Noord-Atlantische kust. Het is meer dan alleen maar een weg. Het is een prachtig gebied met een unieke en fascinerende geschiedenis en cultuur, evenals een ruige natuurlijke schoonheid. Sit back, relax en geniet van het informatief commentaar gedurende deze 200 mijl lange trip rond en over de schitterende hooglanden van Cape Breton.

Een groot deel van de dag zal worden besteed aan het verkennen van Cape Breton Highlands National Park. Je hebt hier een grote kans om walvissen, adelaars, elanden, herten, beren en zeehonden te zien. Een bezoek aan het Whale Interpretation Centre in Pleasant Bay geeft je een enorme hoeveelheid aan informatie over deze schitterende dieren die leven in de oceanen rond het Cape Breton Island.

Je krijgt ook heel veel info over de vroege nederzettingen, de lokale cultuur en de natuurlijke geschiedenis van dit werkelijk opmerkelijke deel van Noord-Amerika.

Jouw reisschema

Dag 1

Halifax

Aankomst op de luchthaven van Halifax en daarna ga je op eigen kracht naar het hotel in het centrum van Halifax.

Dag 2

Halifax - Baddeck

Vandaag heb je een aantal uren vrije tijd voor en na de stadsrondrit alvorens je vertrekt voor een 4-uur durende transfer van Halifax naar Baddeck waar je rond 22.00 zal aankomen Met je dagpas (inbegreoen in de prijs) klim je aan boord van de dubbeldekbus en geniet je van de vrijheid om de stad en zijn bezienswaardigheden op eigen tempo ter ontdekken. Op de bus leer je alles over Halifax van de gids aan boord. Je ziet de historische binnenstad aan het water en hoort verhalen over de Titanic en de explosie van Halifax over de laatste 100 jaar. 

Dag 3

Baddeck

Vandaag ga je op een dagvullende tour die is inbegrepen in je reis..Sit back, relax en geniet van het informatief commentaar gedurende deze 200 mijl lange trip rond en over de schitterende hooglanden van Cape Breton. Een groot deel van de dag zal worden besteed aan het verkennen van Cape Breton Highlands National Park. Je hebt hier een grote kans om walvissen, adelaars, elanden, herten, beren en zeehonden te zien. Je brengt ook een bezoek aan het walvissencentrum in Pleasant Bay.

Dag 4

Baddeck - Halifax

Deze ochtend heb je vrije tijd in Baddeck tot je kort voor de middag de pendeldienst naar Halifax neemt. Je kunt genieten van het landschap rond de Bras D´Or Lakes, aan de overkant van de Canso Causeway - de smalle landengte tussen Cape Breton en de rest van Nova Scotia. Van daaruit kom je langs Antigonish en door het glooiende landerijen rond Truro voordat je Halifax bereikt.

Dag 5

Halifax - Terugreis

Je hebt nog wat vrije tijd voor je vertrekt naar de luchthaven van Halifax.
Gallia: Nova Scotia-Halifax
Prijs & beschikbaarheid


 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • 4 Overnachtingen op basis van logies
 • Deluxe Historic Halifax City Tour
 • Retourticket tussen Halifax en Baddeck
 • Volledige dag rondrit van de Cabot Trail
 • Documentatiemap met kaarten en informatie
 • Reisgids 'Oost-Canada' per dossier
 • Verplichte belastingen voor bezoekers naar Canada
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen
 • Internationale vluchten
 • Transfers van de luchthaven naar het hotel in Halifax en terug
 • ESTA-visum
 • Fooien aan de chauffeurs
 • Maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen.
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.