14-daagse groepsreis Colombia

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Uiteenlopende klimaten en landschappen maken Colombia tot een land van 1.000 gezichten. De enorme culturele variëteit uit zich via verschillende etnische groepen, dansen en talen. Colombia was nooit zo makkelijk te ontdekken als nu. Deze 14-daagse groepsreis brengt je door het hele land, met hoogtepunten als het UNESCO Werelderfgoed van Cartagena en het archeologisch park van San Agustin.

Verleng je reis dankzij onze pre-extensie
Vind je 14 dagen Colombia net iets te weinig? Geen probleem! Dankzij onze 5-daagse pre-extensie verleng je je reis door vóór de 14-daagse groepsreis alvast Los Llanos te bezoeken. Start je avontuur in Los Llanos & sluit na vijf dagen aan bij groep voor de 14-daagse rondreis. Ontdek de thuisbasis van meer dan 100 zoogdieren & 700 vogelsoorten en de regio van de Colombiaanse cowboys. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over deze pre-extensie.

 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel – Medellín (snackdiner)

Vertrek vanuit Brussel. Ter plaatse word je naar het moderne Art Hotel gebracht voor een lichte snack en overnachting. Wie wil kan iets gaan drinken in het nabij gelegen Parque Lleras.
 

Medellin

Dag 2

Medellín (ontbijt, lunch, diner)

In Medellín maak je voor het eerst kennis met de vriendelijke bevolking. Veel Colombianen geloven bijvoorbeeld dat alles voorbestemd is, daarom hoor je wel honderd keer per dag: “Si dios quiere” (als God het wil). Vanaf de heuveltoppen die Medellín omringen heb je een  eindeloos uitzicht over de stad. De kabelbaan brengt je naar 'Jardin Botanico', waar je een korte wandeling maakt door de tuinen. En na een bezoek aan de grote fruitmarkt van Medellín dineer je in de wijk Poblado.
 

Dag 3

Medellin

Vandaag word je meegenomen langs verschillende plaatsen die ooit in handen waren van Pablo Escobar, de meest gekende drugsbaron ter wereld. Zijn kartel had Medellín volledig in zijn macht. Dit indrukwekkend bezoek dompelt je onder in een wereld van macht, geld, drugs en geweld. En schetst een beeld over hoe de Colombiaanse bevolking dit negatief leefklimaat te boven kwam. Na de middag bezoek je het museum van Antioquia, voor de evolutie van precolumbiaanse tot hedendaagse kunst.
 

Dag 4

Medellín – Neiva – San Agustin (ontbijt, lunch, diner)

Een binnenlandse vlucht via Bogotá brengt je naar Neiva. Aan de oevers van de Magdalena rivier sta je langs een van de belangrijkste waterlopen uit de precolumbiaanse periode. De rivier maakte contact mogelijk tussen lokale indianenstammen en andere bevolkingsgroepen van Meso-Amerika. Diner en overnachting in San Agustin: Akawanka Hotel of Terrazas Hotel.
 

Dag 5

San Agustin (ontbijt, lunch, diner)

Het archeologisch park van San Agustin (78 hectare groot) is een de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Colombia. Hier leer je de cultuur van 'Agustiana' kennen, een tot op vandaag nog steeds mysterieus stukje erfgoed. Na de prachtige vergezichten  vanop Alto de Lavapatas ga je nog naar de Estrecho del Magdalena. Het water van de Magdalena rivier wordt hier door een kanaal van 170 cm breedte geperst: een waar waterspektakel.
 

Dag 6

San Agustin (ontbijt, lunch, diner)

Een authentieke koffiefinca toont het echte leven van een Colombiaanse koffieboer van Huila. De koffie uit het midwesten van Colombia wordt wereldwijd meer en meer gesmaakt. De complexe topografie van het gebied creëert een lappendeken aan microklimaten en biodiversiteit. Een korte klim na de lunch brengt je bij een archeologische site die je de begrafenisrituelen leert kennen van de precolumbiaanse bevolking. De dag sluit af met een typisch barbecue-diner.
 

Dag 7

San Agustin – Neiva – Bogotá (ontbijt, lunch, diner)

Vandaag keer je terug naar Neiva waar je in het vliegtuig stapt richting Bogotá. Onderweg geniet je van een ‘menu corriente’ vlakbij de luchthaven. Veel restaurants in Colombia bieden dit dagmenu aan als eenvoudige, maar complete lunch met groenten, rijst, bonen, vlees of vis & drankje. Eenmaal aangekomen in Bogotá, zal je merken dat deze stad is uitgegroeid tot een wereldstad. Je ontdekt vandaag het moderne Bogotá & overnacht in het HOTEL DE LA OPERA.
 
 

Dag 8

Bogotá (ontbijt, lunch, diner)

La Candelaria, het oude stadscentrum van Bogotá, bulkt van mooie en rustieke gebouwen. Na een museumbezoek lunch je in het befaamde restaurant Casa Santa Clara. Het restaurant, gebouwd in 1924 in de oude stad Usaquen, werd in zijn originele vorm naar de bergtop verplaatst in 1979. Je bezoekt één van de grootste goudmusea ter wereld en sluit de tour af op het centrale plein van La Candelaria met haar koloniale gebouwen

Dag 9

Bogotá – Santa Marta (ontbijt, lunch, diner)

Santa Marta ligt aan de Caribische Zee, aan de voet van de Andes en is de oudste koloniale stad van Colombia. De streek werd oorspronkelijk bewoond door de Tayrona indianenstam, later verdreven door de Spaanse conquistadores. Als badstad is Santa Marta vooral geliefd voor haar koraalbanken, helder water en weidse zandstranden. Diner en overnachting in Merecumbe Hotel.
 

Dag 10

Santa Marta: Tayrona Nationaal Park (ontbijt, picknicklunch, diner)

In het Tayrona Nationaal Park maak je kennis met de Tayrona indianen. Een klein stukje van de Tayrona cultuur bleef bewaard dankzij hun afstammelingen (de Koguis) en drie andere indianenstammen. Het park heeft een indrukwekkende fauna: brulapen, titi aapjes, leguanen, rode spechten en 400 andere vogelsoorten. In Taironaka drijf je in een rubberband over de rustige Don Diego rivier, dé kans om van de omringende oerwoudgeluiden te genieten.
 

Dag 11

Santa Marta – Cartagena (ontbijt, lunch, diner)

De koloniale gebouwen, kleine pleinen en verborgen patio's met fonteinen maken van Cartagena de Indias een sprookjesachtige stad. Op de Cerro de la Popa, het hoogste punt van Cartagena, bevindt zich het klooster van de orde van Augustinos de Recoletos. Diner en overnachting in Bastion Hotel.
 

Dag 12

Cartagena (ontbijt, lunch, diner)

Dankzij haar strategische ligging werd Cartagena de Indias door de Spanjaarden gesticht in de 16e eeuw. Cartagena was belangrijk voor de zilvervloot en slavernij, en werd vaak belaagd door piraten. De ommuurde stad is sinds 1980 UNESCO Werelderfgoed. Ook altijd de moeite: Castillo de San Felipe, het grootste fort dat ooit door de Spanjaarden werd gebouwd.
 

Dag 13

Cartagena – Brussel (ontbijt, lunch)

Fietstocht langs het strand aan de Caribische Zee richting Bocagrande, de rijkste wijk van Cartagena. Na de lunch word je naar de luchthaven van Cartagena gebracht voor de terugvlucht naar Brussel.
 

Dag 14

Aankomst in Brussel

Genoten van je reis door Colombia? Vandaag kom je aan in Brussel na je vlucht vanuit Cartagena & sta je terug met beide voetjes op de grond. Welcome back!

 
anders dan anders
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

5290

prijs p.p. inclusief vlucht
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Internationale vluchten in groepsklasse (economy class) van en naar Brussel 

 • Binnenlandse vluchten in groepsklasse (economy class) 

 • Alle overnachtingen volgens programma 

 • Alle excursies en transfers volgens programma 

 • Alle maaltijden volgens programma

 • Alle fooien, inkomgelden en taksen (zoals geldig op 30/09/16) 

 • Gespecialiseerde Nederlandstalige reisbegeleiding 

 • Assistentie bij check-in op de luchthaven 

 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele kosten voor paspoort en inentingen
 • Eventuele verlengingen of aanpassingen op vermelde groepsreis
 
 
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.